Kalevalainen jäsenkorjaus ja muu erikoisosaaminen

Jäsenkorjaus on nivelten, jänteiden sekä selkärangan turvallista käsittelyä ja tasapainottamista.

Shiatsu on suosittu itämainen koko kehon hoitomenetelmä, joka tasapainottaa kehon meridiaanien eli energiaratojen toimintaa.

Kuivakuppaus parantaa laskimovirtausta ja on kivuton vanha kiinalainen hoitomenetelmä.

Jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin tukeutuva tehokas hoitomenetelmä, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito, joka kattaa tukielinsairauksien koko alueen.

Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen mestariparantajain ja uusien taitajien käyttämä hoitoperinne.

Kalevalainen jäsenkorjaus on asiakkaan ja parantajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan fysiologisia liikeratoja hyväksikäyttäen. Siinä verenkierto, hermotoiminta, kudosnestekierto ja energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jossa puolustuksella ei ole tarvetta.

Hoitokokemukset ja tutkimusseurannat osoittavat jäsenkorjauksen tuovan nopean avun vaikeiden tukielinsairauksien hoidossa. Puolentoista vuoden ajan on Kuopion yliopiston alaisuudessa tutkittu, kuinka Kalevalainen jäsenkorjaus auttaa kroonisista alaselän kivuista kärsiviä potilaita. Hoidolliset tulokset osoittivat menetelmän ja osaamisen olevan ainutlaatuista hoitomuotojen kirjossa.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia seuraavilla osa-alueilla:

  • alaraajojen (jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan) virheasentojen hoitamisessa sekä jalkojen erimittaisuuden poistossa
  • alaselän kiputilojen hoidossa (mm. iskias ym. ristiselän ja lannerangan särkytilat ja virheasennot)
  • kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa (etenkin lasten ja nuorten osalta)
  • yläselän kiputilojen, nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten sydämen rytmihäiriöiden, hengen ahdistuksen ja korkean verenpaineen hoidossa
  • hartia- ja niskajännitysvaivojen, kuten lapojen lukkiutumisen, huimauksen, päänsäryn ja migreenin hoidossa
  • yläraajojen kiputilojen, kuten käsisärkyjen, tenniskyynärpään ja kipuolkapään hoidossa
  • päänalueen vaivojen, kuten jännityspäänsäryn, purentahäiriöiden, kasvosärkyjen ja näköhäiriön hoidossa

Koulutusta Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta järjestää ainoastaan Kansanlääkintäseura ry. Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen haltija on suorittanut koko koulutusjakson, joka koostuu 4-osaisesta perusjaksosta, 4-osaisesta jatkokoulutuksesta ja 5-osaisesta seurantakoulutuksesta.

Lisätietoja: www.kansanlaakintaseura.fi

Shiatsu

Sana shiatsu on japanin kieltä ja tarkoittaa sormilla painamista. Alunperin shiatsu on kiinalainen hoitomuoto ja se perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Shiatsu tasapainottaa kehoa ja mieltä, parantaa energiankulkua, verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa. Hoito tehdään lattialla erityisellä shiatsualustalla Futonilla tai muulla luonnonkuituisella alustalla. Hoidettavalla on päällään joustava puuvilla-asu tai jotain muuta luonnonkuitua sisältävä vaate.

Qi-energia ja meridiaanit

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaan elämänenergia, elämänvoima, eli chi tai qi on kaikkialla maailmankaikkeudessa olevaa energiaa. Ihmisessä on kehon liikkeelle paneva voima, energia, joka tekee ihmisen eläväksi. Qi:n perusominaisuuksiin kuuluu, että se liikkuu, virtaa koko ajan. Ihmisessä tämä virtaus keskittyy energia kanaviin eli meridiaaneihin ja on helpoiten tavoitettavissa akupunktiopisteissä. Ihminen saa tätä voimaa perinnällisenä syntyessään, ruuasta ja hengityksestä.

Meridiaanit jaetaan energiankulkunsa mukaisesti YIN tai YANG- meridiaaneiksi. YIN ja YANG kuvaavat vastakkaisia voimia, mutta ovat toisiaan täydentäviä. YIN saa voimansa maasta, YANG taivaasta.

Dipl. shiatsuterapeutti Esa Luukkasen kuvaus hoidosta

"Tekemäni hoito perustuu Harmonian tie ry:n koulutusohjelmaan. Hoito kuuluu pehmeiden, rauhallisten ja kokonaisvaltaisten shiatsutyylien joukkoon. Avaan aina omat qi-energiani harjoituksin ennen käsittelyä. Kunnioitan aina kunkin elämänkatsomusta hoidettaessa."

"Painalluksia pyritään tekemään uloshengityksen tahdissa. Voimakkuus sovitetaan sen mukaan mitä keho ottaa vastaan. Kipua ei tuoteta. Hoidossa voi käyttää myös akupunktio pisteitä sen suuntaisesti mikä asiakkaalle on tarpeen. Pyrin tuottamaan rauhallisia ja iloisia mielikuvia, sekä vapauttamaan asiakkaan omaa energiaa käyttöön."

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa